" Mag ik mijn voertuig gebruiken voor het werk, of moet ik dat melden? "  
 

Een checklist om te zien of je al dan niet veilig verzekerd bent, bestaat niet of is nooit volledig. Immers, ieders situatie is verschillend. Ben je alleenstaande, of heb je een gezin, een samengesteld gezin? Zoek je antwoorden voor je privé-leven, of voor je beroepsactiviteit, je bedrijf, de vereniging waarin je actief bent? Ben je student, veertiger, bijna op pensioen, of ben je al op pensioen? Heb je kinderen, kleinkinderen, zorgbehoevende ouders, pleegkinderen? ...

Het is duidelijk, elke situatie is uniek. Het beste is dus toch steeds advies en inzichten te krijgen via mensen die de materie beheersen en oplossingen kunnen aanreiken, omdat ze de markt goed kennen. .. Dat advies en comfort vind je ongetwijfeld bij één van onze makelaars. Zoek zeker eens de makelaar in je buurt op.

Om de complexiteit te illustreren, vind je hieronder een aantal voorbeelden van situaties.

(Deze lijst wordt nog verder uitgewerkt)


In mijn autopolis zit een gratis bijstand, maar komt die ook tussen wanneer ik met mijn wagen in panne sta?

Heel wat autoverzekeringen bevatten een waarborg Bijstand bij ongeval. Voor Bijstand bij panne, pechverhelping, dien je je polis uit te breiden. Of u kiest voor een jaarlijkse bijstandsverzekering, los van uw autopolis. Zo geniet u ineens ook de nodige bijstand op reis.

 

Mag ik mijn voertuig gebruiken voor het werk, of moet ik dat melden?

Sommige autoverzekeraars verzekeren het beperkt beroepsgebruik. Toch meldt u het wel beter, dan kunnen wij uw persoonlijke situatie bekijken en indien nodig ook dekking laten bevestigen door de verzekeraar.

Als mijn kinderen met de fiets naar school gaan, kan ik hen dan beter wat beter beschermen?

Deelnemen in het verkeer houdt altijd een risico in. Ook al ben je zelf heel bewust, toch ben je niet alleen op de baan en een ongeluk komt steeds onverwacht. Onder onze Nuttige Links vind je alvast meer belangrijke achtergrondinformatie hierover.

Heel belangrijk, als je kinderen zich met de fiets op de weg begeven, is hen in het begin goed te begeleiden in het verkeer, zodat ze de gevaren leren kennen. Met de juiste fietsuitrusting en een fluohesje, zodat ze beter zichtbaar en meer beschermd zijn. Maar even nuttig voor de toekomst van uw kinderen, is hen op die weg te beschermen met een goede verkeerspolis die tussenkomt in blijvende invaliditeit, ongeacht de aansprakelijkheid. Die polis vergoedt ook bij medische kosten, en overlijden, .. en geldt voor het hele gezin. Dus ook wanneer u in het verkeer iets voorkrijgt, zorgde u onrechtstreeks ook voor hun bescherming.

Het zoontje van de buren komt straks bij onze kinderen spelen. Wat als het jongetje iets beschadigt, ben ik dan verantwoordelijk?

In dit geval komen dadelijk al andere vragen op : wie was er aanwezig op het moment van de schade ?  Van wie zijn de goederen die beschadigd werden ? Of is er een persoon gewond ? Onder wiens hoede stond het jongetje ? Is er wel sprake van aansprakelijkheid ? Hoe oud is dat 'zoontje' ? ..

Ook hier is de situatie van het ongeval belangrijk en kan je niet zomaar een pasklaar antwoord geven op een eerder algemene vraag. Een familiale verzekering is sowieso een must!,  maar ook die polis komt niet altijd tussen. Best dat je toch even een VeiligVerzekerd makelaar contacteert.

 

Wat moet ik doen om verzekeringen maandelijks te betalen?

De mogelijkheid om verzekeringen maandelijks te betalen, is één van de voordelen van het bundelen van je verzekeringen. Toch, niet alle verzekeringen kunnen in een pakket opgenomen worden, en dat hangt af van maatschappij tot maatschappij. U komt best eens langs. We kijken het graag voor u na.

 

Bent u op zoek naar een verzekeringsmakelaar die actief met u zoekt naar een oplossing op maat?

Samen sterk ... voor u!

Voor iedereen, en op maat

Wij denken met u mee!